Hosting Domene GOW Kredit GOW Sigurnost GOW Agent
Hosting
Definicija

Web hosting je internetska usluga kojom se omogućava pojedincima i organizacijama da svoj digitalni sadržaj učine dostupnim javnosti na servisu World Wide Webu (www). U tom smislu se uglavnom podrazumijevaju web stranice.

Uz to, hosting omogućava i smještaj elektrosnke pošte (e-mail), baza podataka, servera za igrice i dr.

Većina korisnika sadržajnijih web stranica ima potrebu za hosting uslugom koja pruža i druge mogućnosti, poput podrške za platformu za razvoj aplikacija (PHP, Java, Ruby on Rails, ColdFusion, ASP.NET, itd.), SSL i sl.

U hosting uslugu je često uključena i mogućnost da korisnici imaju pristup personaliziranom korisničkom panelu, tj. aplikaciji kojom se upravlja zakupljenim hostingom.

Za svoju web stranicu na Internetu, kod nas možete zakupiti hosting! Mi ćemo vam ga omogućiti!

Vrste i klase
U zavisnosti od vaših zahtjeva, tehnologije izrade i namjene za koju planirate svoju web stranicu, na raspolaganju su vam paketi:

Male web stranice

U ovu kategoriju spadaju jednostavne, funkcionalne i lijepe stranice, koje nije potrebno često mijenjati i za koje nisu predviđene baze podataka.

Za njih su sasvim odgovarajući naši paketi: MIKRO L1 i MIKRO W1

Višemedijalne web stranice

Interaktivna web stranica, kreirana za kvalitetno predstavljanje klijenta i njegovih poslova, upotrebom dodatnih medija, svrstava se u ovu kategoriju.

Stranice iz ove kategorije mogu biti portali, koji se oslanjaju na korištenje baza podataka (Joomla, WordPress, Drupal), kao i većeg broja adresa erlektronske pošte (e-maila).

Za ovu kategoriju preporučujemo naše pakete: MILI L2KILO L3MILI W2 i KILO W3.

Poslovne stranice

To su web stranice namijenjene kompanijama, kao i web portali i stranice koje istovremeno pokreću nekoliko web aplikacija, a koriste se bazama podataka i velikim brojem adresa elerktronske pošte (e-mail), imaju veći mjesečni protok podataka i sl.

MEGA L4MEGA W4  naši su paketi prilagođeni ovim potrebama.

Velike web stranice

Velike web stranice su najbolje i najmodernije web stranice i namijenjene su korisnicima koji imaju velika očekivanja od web hosting servera.

Paketi GIGA L5TERA L6 i GIGA W5 su izvrstan izbor za svaki tip stranice, čak i za one stranice koje imaju veliki broj posjetilaca, za web trgovine, razne portale i poslovne aplikacije.

Napomena o Linux ili Windows platformi

Ako se u razvoju web stranice koristite nekom Microsoftovom tehnologijom (ASP, ASP.NET, ASP.NET 2, MSXML 4.0, ADO.NET, MS SQL, Access...) odaberite hosting pakete koji u nazivu sadrže oznaku W (klasa W) ili pakete koji u nazivu sadrže oznaku L (klasa L), ukoliko koristite tehnologije PHP, Perl, Python, CGI script, MySQL...

Cijene

Cijena je uslovljena vrstom zakupljenog paketa i periodom zakupa. Detaljan cjenovnik paketa klase L možete pronaći ovdje, a paketa klase W ovdje.

Ako imate potrebu za hosting uslugom koja se ne uklapa ni u jedan od ponuđenih paketa, pogledajte cjenovnik dodataka za hosting pakete.

Narudžba

Zakup bilo kojeg hostinga može se izvršiti popunjavanjem formulara za narudžbu!

Pristup hostingu

Ovdje donosimo procedure pristupa hostingu preko Control Panela i FTP-a, te podešavanja elektronske pošte.

Pristup Control panelu:

http://www.VasaDomena.ba/cpanel/ 
http://www.VasaDomena.ba:2082 
http://cpanel.VasaDomena.ba

Pristup E-mailu:

http://www.VasaDomena.ba/webmail/ 
http://www.VasaDomena.ba:2095 
http://webmail.VasaDomena.ba

Postavke elektronske pošte:

Mail server (POP): mail.VasaDomena.ba 
Mail server (IMAP): mail.VasaDomena.ba 
Outgoing server (SMTP): mail.VasaDomena.ba 
Username: kompletna email adresa

Tokom podešavanja e-maila, potrebno je uključiti opciju My server requires authentication za Outgoing server. U slučaju kada provajder blokira port 25, uključite port 26.

Pristup preko FTP-a:

Server: ftp.VasaDomena.ba 
Username: Vaš login 
Password: Vaša šifra

Napomena

Da biste objavili stranice pod www.VasaDomena.ba potrebno je da ih snimite u direktoriju /public_html na vašem FTP serveru.

Važno

Svi naši serveri podržavaju SSI i Front Page, a upotrebljavamo CentOS s posljednjom verzijom Apache servera, PHP, mySQL i Zend, odnosno Microsoft Windows 2008 s posljednjom verzijom IIS servera, PHP, ASP, .NET, mySQL i MS SQL 2005.

FTP klijenti: FileZilla,TotalCommanderWinSCP.

Upute za korištenje MySQL baza podataka možete pronaći ovdje.

Dodatna pitanja dostavite pomoću kontakt forme.

gow slogan gow boja